Äntligen framme

Nu har jag äntligen kommit fram till den lilla gården Hömluholt som jag ska bo på i en månad. Fick en tevlig överraskning när jag kom hit- en rumskamrat från linköping. Rätt skönt med någon mer som pratar flytande svenska förutom jag och Jofridur.
Resan var minst sagt lång igår fast jag sov mej igenom hela resan. Yrade inte bort mig någonstans som jag trodde att jag skulle göra. Lite ensamt var det dock må jag säga men fick ju några trevliga samtal från trevligt folk hemma så det gick rätt bra ändå.
Dan innan vi åkte så kollade vi ju på Twiligth så när jag var på flygplatsen så hittade jag alla böckerna. Blev helt sjukt glad tills jag märkte att de va på engelska. Jag sket i det och köpte dem ändå och nu har jag läst halva andra boken. herregud va bra den är.

När jag var  på stockholms cityterminal så stod jag vid ett övergångställe jämte petra mede eller va hon heter. Lite trevligt. Jag som aldrig ser kändisar i stockholm när jag är där. Sen när jag skulle ta arlanda expresståg så möte jag Jonas Gardell. Inte dåligt att se dem båda på en halvtimme. haha petra såg rätt silten ut måste jag säga.

När jag kom fram i Reykjavik så hämtade Gudny mej på Bsi ( bustreminalen) sen åkte vi och handlade lite grejer till hennes växthus hemma. Vi blev även bjudna på fika hos Atlis (hennes man) mormor och morfar när vi skulle hämta Aaron (hennes son).

Snacka om att jag var trött när vi kom till Hömlholt vid 22.00 isländsk tid (00.00 svensk tid). Jofridur blv iallafall glad att se mig. Hon har väntat länge på att jag ska komma tillbaka. 

I morse vaknade jag sisådär runt 8 och då var det bara att gå upp och börja mocka i stallet. sen hälsade vi på alla hästarna som jag träffade här sist. Pappan i huset (Gisli) är iväg och jobbar så han kommer inte hem förän imon, hoppas de blir lite race med hästarna då, kanske i havet.

Här kommer lite bilder från flyget och bilresan hit.


När planet lyfter



Typiskt isländskt. stora berg och ett litet hus mitt i ingenstans.

Nej nu ska jag gå ut och ta lite mer kort. upptadering kommer ikväll!

Ha det bäst, ingen protest!

Emma

Lite gamla bilder från island

Här är lite gamla bilder från island så ni får se hur det ser ut!
Bilderna är inte från när jag var här sist utan på sommaren nån gång när Emma var här.
Lite roligare att se hur det ser ut när det är fint väder än när det är snö och slask









En liten vulkan. Jag har ju till och med bestigit en på island rikigt häftigt faktikst



Jag, Marita, Emma och Emmelie är ute på en kvällsritt


Bokat och klart

Nu har jag äntligen bokat alla alla bussar. tåg och flyg som behövs för att ta mig hela vägen från lilla jönköping till lilla island.
För dig som inte vet så ska jag till island för att jobba där en månad. Kommer jobba med hästar. kommer bli allt från att mata till att rida och hämta hem hästar från de stora ängarna.
Väldigt anorlunda mot vad man gör hemma men det är det som lockar lite att få göra något helt annat ett tag.
är lite spänd på vad alla kommer säga på lördag då jag kläcker min lilla hemlighet. Hoppas iallafall att det bli en hejdundrans fest så man får ett härligt hejdå att minnas när man är borta!
Nu är de dags att sova
Peace out!
Emma


En vecka kvar, sen bär de av!

Idag blev det bestämt att jag åker till island om exakt en vecka.
Har inte bokat flyg eller bus men de fixar jag imon.
 Är så pirrig över att de blev av! hela kroppen sprudlar av glädje. WOHO!
 Än så länge är de få som vet som typ min mor & far. mina kära arbetskamrater och jag.
På lördag har vi ordnat lite fest vilket började som grillförfest men som kommer sluta i att jag kläcker den goda nyheten! Alla kommer bli lagom chockade tror ja eftersom detta är väldigt oväntat. men förhoppningsvis glada för min skull!

Så till resans ära har ja skapat denna blogg för att mina nära och kära inte ska kännas så otroligt långt bort.


RSS 2.0